søndag 22. mars 2009

En flott overraskelse.

Min mann så en klatreplante på ett bilde, en Campsis riversii – han ble visst litt forelsket i den og spurte en venn boende i varmere strøk om han kunne få en avlegger en gang. Bare få dager etter kom de flyborne med kureer til Gardemoen. Vi kjørte dit og spiste pizza og hentet nydelige, friske nyplukkete avleggere, 5 i alt samt avlegger av to andre planter. Det ble en gledens dag, for flotte planter og flotte hagegale venner. Vi gleder oss som unger til å få se de gro og komme i blomst. Nå er jeg ute i drivhuset 3 ganger pr. dag for å se at de har det bra.

Deilige dager og mye såing.

Endelig har vi fått kjenne solvarmen ute og tropevarmen i drivhuset. Første dag med litt begynnende stell i bed. Det ene bedet inntil huset er bart og en skog av løk er på god vei opp. Min Yucca Filementosa hadde fått 4 nye barn. Morro.

Inne spirer og gror det i rekordfart. Har fått 9 Plumeriaspirer av forskjellige sorter, Rubra, Frangipanii og noen flere. Vil de blomstre for meg her i Norge mon tro?Plumeriaspire

Hvor skal jeg få plass til en Plumeria-skog? Vel, det hører med til hagegalskapen at våren er full av drømmer og prosjekter, konsekvensene kan vente til høsten!ca. 20 ferskenfargede Oleander, har også spiret og 3 Setaria palmifolia. Sliter med de, få vil spire og forrige gang døde de få som hadde spirt. Håper jeg får det til denne gangen, men synes det er utrygt med bare 3 spirer. Det klør litt i fingrene til å hive meg på nettet å bestille flere frø med det samme!

Ellers har jeg sådd: Lagerstromeria, Hardenbergia Violacea ogcomptoniana, Nannorrhops ritchiana(Mazari Palme), Musa velutina, Abutilon hybrider, Cryptostegia madagascariensis, Passiflora quadrangularis, Asclepias incarnata, Podranea riscsoliana, Gazana daybreak, Thunbergia gregorii, Cyclamen og flere Hibiscus arter. Og nå har jeg bare bestilt noen få sorter til og det er bare to trelitersbokser med frøposer igjen i kjøleskapet. Ønsker alle såere der ute lykke til med veksten og blomstringen! Godt å vite at jeg ikke er alene om denne frøsyken.