søndag 5. april 2009

Endelig litt smak av vår.

Dagene er travle med såing og prikling. Det skjer undere hver dag. den største lykken er at to Blå Thunbergia Grandiflora har dannet flotte røtter. Hibiscusene gror i rekordfart og flere orkidéer står i blomst. I går startet jeg demontering av bobleplast i drivhuset. Det er litt av en jobb når drivhuset er overfylt. Potter flyttes hit og dit og jeg skjønner at jeg burde vært akrobat - og hvordan når du opp til taket når gulvet er så fullt av planter at det ikke plass til å sette ned beina på gardintrappen? Resten av bobleplasten får vente til sola titter frem og det blir varme nok til å lempe plantene ut mens jeg jobber.

I dag har jeg sådd Alyogyne hakeifolia. Ser vakkert ut på bildene på nett. Håper jeg får til denne.

Campsis riversii har fremdeles ikke rotet seg, men de lever og jeg venter spent. Bare det blir litt mere varme nå så blir det vel mere fart på roting og vekst. Da blir det ennå fullere i drivhuset! Faktisk en eneste ulempe med vintervarmet drivhus. Det er så mange planter som vil blomstre nå mens jeg gjerne ville hatt de på terrasssen om sommeren. Blandt annet Alstromeria står i full knopp allerede. Akk, ja, det er jo pent å se på de der inne også da. Men det er så hyggelig å vise de frem i hagen også. Dele skjønnheten med litt flere folk.

Nå titter faktisk sola frem her, deilig. Løper ut og sår mer – må så litt Piri-piri “Bishop’s cap” i dag. Snart slutt i fryseren av produksjon fra sommeren 2007. Det er så utrolig godt i maten både røde og grønne.