lørdag 11. april 2009

Smak av sommer.

Endelig er hagingen i gang. Det spirer og gror og kommer grønne skudd på busker og trær. Godt endelig igjen å få blemmer på hendene, kjenne svien av brennele og kløen av mygg – å se på det arbeidet som er gjort – ble jo fint, jo etter en heldags rydding og klipping. Nå er det bar å riste utøy, gress og jord ut av klærne og feire med en øl! Det nærmer seg den dagen plantene kan slippe fri fra drivhuset og få uIMG_0507tfolde seg på terrassen og kjenne vær og vind. Det er noe stort å glede seg til for i drivhuset er det altfor trangt for både planter og folk. Men de fleste plantene trives og blomstrer likevel. Fantastiske venner som aldri blir sure og grinete.

Pleione limprichtii har slått ut sine blomster i dag. Imponerene at en så liten plante kan gi så store blomster. Denne kjøpte jeg på auksjon på hagegaltreffet i Asker i fjor. (Bildet nederst til venstre).Utrolig vakker som de fleste orkidéer.

Ellers har det vært en opplevelsesrik helg i dyreverdenen. 5 rådyr har vært i hagen tre dager på rad, en fasan løper rundt og “spiller trompet”, harepus løp over veien i går kveld og fuglene sloss om å synge høyest og våge seg inn til terrassen – fettballene der er sikkert mye bedre enn de som henger i treet. Morro å se på hvor tamme de blir. Første sommerfugl kom flygende rundt oss i dag, en knall gul en. Ja, om våren er det godt å leve